۱۳۹۴ بهمن ۱۰, شنبه

تعميرات تلفن همراه شامل آشنايي با اصول جامع و طرز کار گوشي های تلفن همراه مي باشد

تعميرات گوشی دربردارنده آگاهی با اصول جامع و مدل عملکرد گوشیهای تلفن همراه مي باشد

همچنين شناساییبا تاریخ کوتاه تلفن -ابزار و لوازم کارگاه تعمیرات،سري بندي موبایل ها - نقشه خواني- شناخت بخش ها - قطعات گوشي ها و اقسام سيستم عامل هاو...ميباشد.

البته اين نکته لازم به ذکر است که تعميرات موبايل بدون اطلاعات الکترونيک و دانستن روابط و شناختن قطعات و مخابرات سيارمنجر به اشتباهات در تعميرات و عدم توانايي تعمير کار خواهد شد و تعميرکاري در کار خود پيشرفت خواهد کرد که با علم به روابط الکترونيکي و مخابراتي بخش هاي مختلف يک گوشي دست به تعمير آن بزند . زيرا گوشي تلفن همراه دستگاهي بيش از اندازه حساس ، پيشرفته و دقيق است که نمي توان به صورت تجربي و عملي تعميرات آن را انجام داد . بنابراين در دوره هاي کارورزي، بخش تعميرات موبايل زمان مفيدي است که شما به الکترونيک و مخابرات تسلط کافي داشته باشيد.


درهمین راستا آموزشگاه پارسه دوره های آموزشی آموزش تعمیرات تلفن همراه رابصورت حرفه ای برگزار می کند

سيستم عامل ويندوز موبايل‌ :

ويندوز موبايل 2 زير مجموعه Pocket PC و Smart Phone دارد. از جمله نسخه‌هاي سيستم‌عامل ويندوز موبايل مي‌توان به‌Windows Mobile3002 se، 2003 Windows Mobile، Windows CE،0.5 Windows Mobile،.6Windows Mobile و1.6 Windows Mobile اشاره كرد.ويندوز موبايل‌هاي نسخه Pocket PC كه به اختصار آن راPPC مي‌نامند قوي ‌ترين و بيشترين نرم‌افزارهاي ممكن را نسبت به ساير سيستم‌عامل‌ها پشتيباني مي‌‌كند. نسخه اسمارت‌فون ويندوز موبايل هم از پشتيباني نرم‌افزاري خوبي برخوردار است ولي قدرت آن در مقايسه با نسخه PPC كمتر است.

ویژگی های ویندوز موبایل:

- قابلیت نصب .net frame work که فعلا آخرین ورژن آن برای موبایل 2 می باشد، هیجان ویژه ای به آن میدهد. این قابلیت، دریچه ای بسیار بزرگ برای برنامه نویسان باز میکند که بتوانند با تمام زبان های .net برای گوشی خود برنامه بنویسند. تازه این اول راه است!!- پشتیبانی از زبان های c,c++,java هم تیر آخر برای تمام زبان هاست. یعنی از لحاظ برنامه نویسی، هیچ زبانی نسیت که نتواند در Windows Mobile استفاده بشود. در ضمن قابلیت استفاده از بانک های اطلاعاتی، جای هیچ تفاوتی بین کامپیوتر و گوشی را در زمینه برنامه نویسی نمی گذارد.- از نظر کارکردن و عادت کردن به Windows Mobile، زمانی که به آن عادت کردید، به شدت احساس راحتی میکنید و واقعا حس میکنید که قبلا چقدر محدود بوده اید!!- برنامه های کاربردی و مجانی بسیاری هم در اینترنت قابل پیدا شدن هستند و اگر برنامه نویس نیستید، با صرف اندکی وقت می توانید برنامه مورد احتیاجتان را پیدا کنید. اگر هم اندکی برنامه نویس باشید، به کمک محیط قدرتمند Visual Studio و شبیه سازموبایل آن ، (چه خودتان گوشی ویندوز موبایل داشته باشید یا نه) میتوانید برای آن برنامه نویسید و در شبیه ساز قدتمند VS آن را آزمایش کنید.- پشتیبانی قوی و قدرتمند غول نرم افزاری از این سیستم عامل و open source کردن symbian و java و همین طور عرضه سیستم عامل open source دیگری به نام android توسط google (که Microsoftبه شدت از آن می ترسد!) شرایط را برای این os بهتر از گذشته خواهد کرد. چون مسلما رقابت بین این محصولات به نفع مشتری است و نکته مثبت در این رقابت این ایت که ممکن است در جنگ، یک حریف از بین برود، ولی Microsoft هیچ وقت بی خیال نمی شود، در ضمن از بقیه رقبا خیلی جلوتر اسست.البته ورژن های customize شده لینوکس هم برای موبایل وجود دارد که واقعا کار با آنها سخت است و حتی لینوکس بازها هم آن را توصیه نمی کنند.- شرکت های سازنده تلفن همراه که از windows mobile روی گوشی های خود استفاده می کنند، شرکت های بسیار بزرگ و معتبری هستند که از شرکت های معمولی یا حتی با تولید بالا مثل nokia بهترند!- چون windows mobile در ایران به شدت غریب است و به گفته یکی از نمایندگی های گوشی imate خریداران ما، یا آدم های مایه دارند یا حرفه ای، گوشی های ویندوز دار به شدت با کلاس هستند و مخصوصا لوگوی ویندوز روی گوشی، جلوی هر فردی خود نمایی خواهد کرد و تیر خلاص برای با کلاس جلوه دادن شما را خواهد زد!!!

معایب ویندوز موبایل:

* Microsoft به شدت شرکتی انحصار طلب است. پس آنها شرایط را در جهت بهتر شدن عوض می کنند و شما در تغییرات ویندوز تاثیری ندارید. ولی در تمام سیستم عامل های دیگر چون open source هستند شما میتوانید برای خودتان سیستم عامل بسازید و ... هر چند که open source در دراز مدت که افراد آن را گسترش میدهند برای خیلی ها سود خواهد داشت، ولی در این مدت بیشتر از 10 ساله که کلی آدم در حال گسترش لینوکس هستند چه خیری به ما رسیده که حالا رو سیستم عامل موبایل که تازه open source شده اند خیری به ما برسد! * چون در ایران روی ویندوز موبایل کم کار شده، برنامه های مجانی (هر چند کافی هستند) خیلی پیدا نمی شود و باید در سایت های خارجی به دنبال آنها باشید و اگر برنامه ای پولی پیدا شد، باز به خاطر فعالیت کم ایرانی ها crack آن سخت پیدا می شود!! * مدت به نسبت زیادی (حدود 1 ماه (windows mobile عادت کنید. ولی امان از دست وقتی که روون شدید!! * چون ویندوز پولی هست، شما مجبورید پولی اضافه بابت گوشی خود بپردازید. (مثل notebook ها(

سيستم عامل پالم‌ :

كي از پيشتازان صنعت PDA ، شركت Palm است. بعد از پيدايش Microsoft، استفاده كاربران ازPalm به شدت كاهش يافت و همه به محصولات جديد روي آوردند. به اين ترتيب Microsoft شهرت بيشتري پيدا كرد و در حال حاضر بيشتر كاربران تنها ازWindows به عنوان يك سيستم عامل براي PDA نام مي‌برند.سيستم‌عامل پالم هم نرم‌افزار‌هاي ويژه خودش را پشتيباني مي‌كند و در بيشتر موارد نرم‌افزارهايي كه در سيستم عامل ويندوز موبايل پشتيباني مي‌شوند، نسخه پالم هم دارند. به طوركلي تعداد نرم‌افزارهايي كه برنامه‌نويسان براي ويندوز موبايل Pocket PC توليد كرده‌اند، از تمام نرم‌افزارهاي ساخته شده براي ساير سيستم عامل‌ها بيشتر است.

درست کردن تلفن همراه حاوی آشنايي با اصول جامع و مدل کار گوشي های تلفن همراه مي باشد

همچنين آگاهیبا تارخ مختصر تلفن -ابزار و اسباب تعميرگاه،سري بندي موبایل ها - نقشه خواني- شناخت قسمت ها - قطعات گوشي ها و انواع سيستم عامل هاو...ميباشد.

البته اين نکته لازم به ذکر است که تعميرات موبايل بدون اطلاعات الکترونيک و دانستن روابط و شناختن قطعات و مخابرات سيارمنجر به اشتباهات در تعميرات و عدم توانايي تعمير کار خواهد شد و تعميرکاري در کار خود پيشرفت خواهد کرد که با علم به روابط الکترونيکي و مخابراتي بخش هاي مختلف يک گوشي دست به تعمير آن بزند . زيرا گوشي تلفن همراه دستگاهي بيش از اندازه حساس ، پيشرفته و دقيق است که نمي توان به صورت تجربي و عملي تعميرات آن را انجام داد . بنابراين در دوره هاي کارورزي، بخش تعميرات موبايل زمان مفيدي است که شما به الکترونيک و مخابرات تسلط کافي داشته باشيد.


درهمین راستا آموزشگاه پارسه دوره های آموزشی آموزش تعمیرات موبایل رابصورت حرفه ای برگزار می کند


5) کانکتورهای سیستم :
همانطور که از اسم این قطعات پیداست ، قسمت هایی از برد هستند که محل اتصال قطعات خارجی روی برد می باشند در کل می توان از موارد زیر به عنوان کانکتورهای یک گوشی تلفن همراه نام برد :
1. کانکتور باطری
2. کانکتور سیم کارت
3. کانکتور مموری کارت
4. کانکتور دوربین
5. کانکتور LCD ( قبلا توضیح داده شد )
6. کانکتور شارژ
7. کانکتور هندزفری
8. کانکتور کابل USB
9. کانکتور کابل Flash
10. کانکتور صفحه کلید ( قبلا توضیح داده شد )
و ... که انواع و اقسام و شکل های مختلفی دارند و از مواد گوناگونی نیز ساخته می شوند که در زیر نمونه هایی از آن ها دیده می شود :
6) باطری :
یکی از قسمت های گوشی و در واقع منبع تغذیه اصلی گوشی که خرابی آن می تواند باعث بروز مشکلات بسیاری در گوشی شود ، باطری است . چون این المان بسیار مهم است . در ادامه توضیحات بیشتری در مورد آن خواهیم داد .
باطری گوشی های تلفن همراه را می توان به دو دسته نیکلی و لیتیمی تقسیم کرد که هر کدام به دو دسته تقسیم می شوند :
نیکلی :
1. Ni-CD ( نیکل – کادمیم )
2. Ni-MH ( نیکل – متال هیدرات )
لیتیمی :
1. Li-ON ( یون لیتیم )
2. Li-p ( لیتیم پلیمر )
باطری های نیکلی برای گوشی های قدیمی و لیتیمی برای گوشی های جدید است که باطری های لیتیم از نظر وزن ، طول عمر و مدت زمان نگهداری شارژ از باطری های نیکلی بهتر هستند .
ولتاژ دو سر اکثر باطری های گوشی های تلفن همراه 3.7 , 3.6 یا 4 ولت و مقدار نهایی جریان گذرنده از آنها از 600 تا 1800 میلی آمپر می باشد . یکی از شاخصه های مهم باطری گوشی ، عدم نوسان ولتاژ و ثبات آن است که نوسان آن باعث آسیب رسیدن به CPU و همچنین مدار آنتن می شود . برای تست کردن اینکه مقدار ولتاژ یک باتری دارای ثبات است یا نه می توان از مولتی متر و رنج 20 Vdc آن استفاده کرد که پراب مثبت به پایه مثبت باطری و پراب منفی به پایه منفی باطری اتصال پیدا می کند . اگر به باتری گوشی های تلفن همراه دقت کرده باشیم ، خواهیم دید که این باطری ها غالبا سه یا چهار پایه دارند که از دو پایه آن ولتاژ خارج می شود یعنی پایه مثبت و منفی . اما پایه یا پایه های دیگری که در این باطری ها موجود است به پایه های BSI و یا BTEMP معروفند که وظیفه گزارش دما و میزان شارژ شدن ، باطری را به CPU گزارش می کند و به BDATA نیز معروفند . اگر در نقشه گوشی ها نیز دقت کنید شاهد مداری مستقل برای BTEMP , BSI و یا BDATA خواهد بود که مثلا اگر در طول شارژ دمای باطری از حدی بیشتر شود ، مدار شارژ قطع خواهد شد .
اما از نکات بسیار مفید در مورد باطری ها که باعث افزایش طول عمر باطری شده و از تخلیه سریع آن جلوگیری می کند ، نحوه صحیح شارژ اولیه باطری است . برای این کار گوشی باید در حالت خاموش قرار گیرد و در مرحله اول در3 ساعت عملیات شارژ انجام شود تا پیغام Full charge روی صفحه نمایش گوشی ظاهر شود که پس از آن عملیات شارژ تا مدت نیم ساعت قطع می شود و پس از آن دوباره مرحله دوم شارژ که آن هم 3 ساعت است و در مرحله سوم این کار به مدت دو ساعت انجام می شود تا سلول های باطری کاملا به حالت استاندارد خود در آید .
و آخرین نکته ای که مربوط به باتری است پارامتری است به نام آمپر ساعت Ah که معرف مدت زمان کار کرد باطری است و به کمک آن می توان مدت زمان نگه داشتن شارژ متوسط باطری را محاسبه کرد . یک گوشی سامسونگ C100 را در نظر بگیرید که روی باطری آن مقدار 1000 mAh نوشته شده و روی خود گوشی مقدار 350 mAh ، یعنی بااین گوشی 1000/350 ساعت مکالمه می توان انجام داد یعنی حدودا 2 ساعت و 51 دقیقه یعنی 171 دقیقه . پس روش بدست آوردن حداکثر زمان مکالمه :
تقسیم آمپر ساعت باطری بر حداکثر جریان کشی گوشی می باشد .
7) بازر ( کپسول زنگ ) Buzzer :
قطعه ای که از آن صدای زنگ ، موسیقی ، و ... پخش می شود و انواع و اشکال متنوع در گوشی های مختلف انواع اتصال آن به برد نیز مختلف است و می تواند به شکل های فنری یا لحیم شده و ... باشد .
8) بلندگو ( Speaker ) :
قطعه ای که از آن صدای مکالمه و صداهای دریافتی شنیده می شود که از لحاظ ساختمانی و نحوه عملکرد ( شبیه بازر ) مقدار مقاومتی و اهمی آن با بازر تفاوت دارد. که در آن نیز همانند بازر انواع و اقسام مختلفی داشته و نحوه اتصال آن نیز به برد مختلف است .
9) میکروفن ( کپسول دهنی ) :
قطعه ای که صدای دریافتی را به شکل سیگنال صوتی وارد مدار می کند . میکروفن دارای انواع مختلفی است . میکروفن خازنی ، میکروفن دیجیتال و میروفن دیجیتال استریو که هم می تواند داخل قاب قرار گرفته و بصورت فنری متصل شده باشد و هم داخل قاب قرار گرفته و با سیم یا کابل Flat به برد لحیم شده باشد و هم می تواند روی برد قرار گرفته و به آن لحیم شده باشد .
10) موتور ویبراتور :

































شما حتما گوشی تلفن همراه دارید و گوشی شما هم حتما یک موتور ویبره دارد که شما را هنگام زنگ زدن در محیط های شلوغ مطلع می کند. موتور ویبره یکی از قطعاتی است که فناوری ساختش از چندین دهه قبل تغییر نکرده است و جزو ساده ترین قطعات تلفن های همراه کنونی محسوب می شود.

تعميرات موبايل شامل آگاهی با اساس جامع و نحوه کار گوشیهای موبایل مي باشد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر